Montag, September 24, 2007

ЕФЕКТИВНА СТАЧКА


От днес, 24.09.2007 г. колективът на ГПНЕ "Гьоте" - Бургас се включи в националната ефективна стачка в сферата на образованието с искане за поетапно увеличение на учителските заплати със 100 %. Извиняваме се на учениците и техните родители за причинените неудобства, но считаме, че е крайно време да се чуе нашият глас за достоен труд - достойно заплащане!


3 коментара:

Anonym hat gesagt…

Колеги,

с вас сме! Призоваваме и вие да се регистрирате във форума на стачкуващите учители -

http://stachkauchitel.forumer.com

и да помогнете за неговото разпространяване. Така ще можем да поддържаме комуникация и координация във връзка със стачните действия.

Благодарим и нека усилията ни завършат с успех!!!

учителският колектив на 12то училище София

Anonym hat gesagt…

Напълно подкрепям стачката. Постоянно чувам разни коментари по улицата и по блоговете: "еди-колко-си лева им идват много, но еди колко си -малко..."
1. Не знам с какво са доказали компетентността си да оценяват заплатите подобни зяпачи и за мен това е абсолютна гавра...някаква баба в автобуса да говори разни подобни глупости или тийнейджър, който дори не е стигнал до етапа в живота си, в който да изкарва сам парите си.
2. Това показва колко повърхностно се гледа на тази стачка. Това не е просто стачка за увеличение на заплатата. Това е последствие от една сериозна духовна криза на нашето общество.
А най-показателно за това се оказва отношението на образователния министър, който се държи като нахакан първеню, а не като човек, загрижен за своите хора, както трябва да бъде.
СЛЕДОВАТЕЛНО - ИМА ОТЧУЖДЕНИЕ МЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИСТЕМАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И САМОТО ОБРАЗОВАНИЕ.
Ако не се намирахме в духовна криза, нямаше да бъде избран такъв неподходящ човек на такава позиция. Там е работата, че от разпределяне на власт по не знам какви си схеми (3-5-8 ли, 5-3-3 ли..), на никой не му пука за образованието.
А за да отидат тия хора във властта, явно на мнозиноството от български граждани също не им пука.
Затова ще слушаме бабките и тинейдърчетата по градския транспорт да наддават или да намаляват заплатите на учителите.

Tatyana hat gesagt…

Подкрепям стачкаъта!
Браво!!!