Donnerstag, Februar 07, 2008

Ученически конкурс на Хеликон

К Н И Ж А Р Н И Ц И “Х Е Л И К О Н”
и
С П И С А Н И Е “Р О Д Н А Р Е Ч”

обявяват

Национален ученически конкурс за есе

по книгите, отличени с наградата за нова българска художествена проза “Хеликон” 2006 г. и 2007 г. –
“Проклятието на жабата” от Емил Андреев и “Читателска група 31” от Елена Алексиева, както и по отличената с наградата “Хеликон” за документалистика за 2007 г. книга – “Следеният човек” от Веселин Бранев

Ако искаш за малко да се разсееш от дългите теми по литература... Ако се интересуваш от днешната българска литература и имаш желание да споделиш твоята гледна точка... Ако ти е писнало все да чуваш наоколо, че “тийнейджърите не четат” и ти се иска да докажеш тъкмо обратното...

Не пропускай това предизвикателство! Достатъчно е само да прочетеш някоя от трите книги, получили наградата “Хеликон”, и в есе да излееш мислите, усещанията, историите, които тя събужда в теб... Стани критик на едни от най-изявените съвременни български автори!

Отличеният с І награда ще получи ваучер за книги на стойност 400 лв. И още... 2 поощрителни награди – ваучери за книги на стойност 100 лв.

Компетентно жури от български критици и писатели ще оценява есеистичните творби, а наградите на победителите ще връчат самите носители на приза “Хеликон”. Есетата на всички добре представили се участници ще бъдат публикувани на страниците на сп. “Родна реч”.

Условия за участие:
– В конкурса могат да участват ученици от 9 до 12 кл. – Максимален обем на творбите: до 5 стандартни страници.

Краен срок за участие: 14 април 2008 г. (важи датата на пощенското клеймо). Наградите ще бъдат обявени и връчени през месец май 2008 г.

Адрес за изпращане на творбите: бул. Васил Левски № 60, 1000 София, сп. “Родна реч” (за конкурса) или на имейл rodna_rech@abv.bg. На участие в конкурса имат право единствено творбите с приложени към тях данни на автора: име, училище, възраст, пощенски адрес, имейл адрес (по възможност) и телефон за обратна връзка.

Източник: http://www.helikon.bg/?act=events&do=detailed&id=155
(и специална покана, изпратена до Nemskata.Org)


0 коментара: