Sonntag, April 25, 2010

Ремонтът на немската гимназия започва през юни

Lonely  SchoolРемонтът на английска и немска гимназии по проект „Подобряване на образователната инфраструктура” стартира през юни


На 1 юни стартират ремонтните дейности по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" в делящите една сграда английска и немска гимназии. Това стана ясно днес по време на работна среща на зам.-кмета по Образование Йорданка Ананиева с директори на училища и представители на фирмата-изпълнител на строително-ремонтните дейности.

По време на срещата бяха обсъдени мерките, които ще бъдат взети, за осигуряване на нормалното протичане на учебния процес в двете гимназии. Занятията няма да бъдат прекъсвани, като учениците от ПГАЕ "Гео Милев" временно ще провеждат часовете си в СОУ "Добри Чинтулов" в к-с "Славейков", а тези от ПГНЕ "Гьоте" - в СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев". Директорите на двете приемни училища днес потвърдиха готовността си да приемат учениците от английска и немска гимназии за времето на ремонтните дейности и наличието на необходимата база и капацитет за това.

По проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" ще бъде ремонтиран сградният фонд на общо седем учебни заведения в Бургас - ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен".

Проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" е на обща стойност 5 773 119,93 лева и се осъществява с финансовата помощ на ВФФР и националния бюджет по Оперативна програма "Регионално развитие" (2007-2013). Предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградите - подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, монтиране на топлоизолация; външни и вътрешни ремонтни работи; реконструкция на сградни електро, ВиК, отоплителни и вентилационни инсталации; изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, доставка на компютърно оборудване и софтуер.

Източник:

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/5776

петък, 23 април 2010
Автор: Кристина Вълчева0 коментара: