Mittwoch, September 22, 2010

Германски партньори на Немската посетиха Общината


Информация: Община Бургас, 22.09.2010

Зам.-кметът по евроинтеграция и екология Атанаска Николова и директорът на дирекция "Образование" Веселина Таралова посрещнаха в община Бургас директора на НЕГ "Гъоте" Генета Илиева, възпитаници на Немската и гости от гимназия "Агрикола" Кемниц, Германия. Двете учебни заведения поддържат партньорски връзки още от 90-те години на миналия век.

Немските гости бяха запознати с историята на Бургас, богатата му културна програма, с впечатляващите резултати на местни ученици при участието им в национални и международни конкурси, състезания и олимпиади.

Домакините разказаха и за многобройните спечелени от община Бургас европроекти, в някои от които тя си партнира с немски градове.

Източник: http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/6753


Samstag, September 11, 2010

Стани приятел на Немската във Facebook


От понеделник (13.09.2010) социалната мрежа nemskata.ning.com престава да съществува поради нова политика на доставчика на услугата.

Nemskata.Org ви препоръчва да свалите снимките, които евентуално сте публикували там, за да ги използвате повторно, например на страницата на гимназията във Facebook (facebook.com/goethegymnasium)

От днес вече можете да се "сприятелите" с любимото училище във Facebook:
facebook.com/nemskata.burgas

(а и да ни следите чрез Google Buzz: google.com/profiles/nemskata)