Mittwoch, April 05, 2006

Българските студентски сдружения в Германия създават общ координационен съвет






На 8 април представители на всички български студентски сдружения в Германия се събират в Мюнстер. Целта на срещата е създаването на общ координационен съвет (Дахфербанд), който да улесни и активизира савместната дейност между отделните български организации и съвместните проекти.

Това съобщи Ивайло Беров, представител на българското сдружение в град Бремен.

Организатори на срещата са Българско академично дружество "Паисий" в Мюнстер и българско сдружение "Св. Климент Охридски" в Бремен. Срещата-дискусия ще се проведе в конферентната зала на международния център "Ди Брюке" в града. Като гости се очакват представители на Агенцията за българите в чужбина, предствители на българското посолство във ФРГ, както и наблюдатели от различни организации от немска страна.

Една от основните теми ще бъде и организирането на седмица на българската култура в Германия, което е особено актуално във връзка с приемането ни за пълноправен член на ЕС в началото на 2007 година.Събитието идва само месец, след като сдруженията от Бремен и Мюнстер при благотворителна акция по случай 1 март и Баба Марта събраха сумата от 800 евро за дома за деца, лишени от родителски грижи "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково.

Ide.li


0 коментара: